RPC - RKVVO: 1 - 0 (1 - 0)

Gepubliceerd: 13 mei 2018

Waar al menig wedstrijd onder een lekker zonnetje was gespeeld trad RPC nu in heel druilerig weer aan tegen RKVVO uit Oerle. Wederom een wedstrijd om des keizers baard, aangezien beide ploegen niet meer kunnen promoveren of degraderen. Je zou dan verwachten dat beide ploegen vrijuit kunnen spelen en er een spektakelstuk van maken, maar die vlieger ging hooguit het eerste kwartier op toen beide ploegen de aanval zochten.

 

RPC was via Rick Wijnen de eerste die het net vond en in de 14e minuut de 1 – 0 scoorde. Gaande weg de eerste helft mocht RKVVO wat meer de aanval zoeken, zonder dat er hele grote kansen uit voort kwamen. RPC raakte nog een keer de paal, voor de kleedkamer voor het gebruikelijke kwartiertje rust kon worden opgezocht.

Na de rust zag het Medisch Centrum Aalsterweg (Joris vd Steen, Noud Ackermans, Sean Gilbert, Joop Flanagan, Sten Otter en Dirk Visscher waren allen geblesseerd) dat de groen – witten langzaam aan het heft uit handen gaven. Weergaloze reddingen en bij tijd en wijle stuntelig verdedigen stelde RKVVO in staat om minimaal 5 -6 – misschien wel 7 doelrijpe kansen bij elkaar te spelen, maar niet één werd er verzilverd.

Luuk Soetens raakte namens de gasten de lat, maar er werd zelfs een kans voor een leeg doel verprutst. Een ploeg die zoveel kansen laat liggen kan hooguit zich zelf in de spiegel aankijken en dan realiseren dat RPC fortuinlijk gewonnen heeft. Al compenseert dat het onfortuinlijke punten verlies van RPC tegen hoger aangeschreven ploegen als Someren, Heeze, EFC en FC Eindhoven. In die partijen kreeg RPC te weinig, dus als je dan een keer fortuinlijk aan de goede zijde van de score blijft is dat ook prima.