EFC - RPC: 1 - 0 (1 - 0)

Gepubliceerd: 07 mei 2018

RPC mocht op een hele zonnige 6 mei op bezoek gaan bij koploper EFC, dat werd dus de 3e uitwedstrijd op rij. Voor EFC stond er uiteraard nog de consolidering van de koppositie op het spel en RPC hoeft zich weinig zorgen meer te maken over een hogere of lagere klassering. Zeker niet toen duidelijk werd dat door blessures (Joris vd Steen, Bart Ackermans en Kirubel Solomon) en schorsingen (Tijn van Vlerken en Rick Wijnen) 5 basisspelers ontbraken. Toch bracht trainer Goeran vd Heuvel nog een heel aardig team op de been dat in de eerste 10 – 15 minuten brutaal het beste van het spel had.

Dat leverde RPC twee grote kansen op die helaas niet benut werden. De eerste de beste behoorlijke kans aan Eerselse zijde werd door Max van Limpt wel verzilverd, waardoor EFC wat fortuinlijk met een 1 – 0 stand de rust in ging. Na de rust was er een herhaling van zetten, toen RPC weer brutaal het initiatief nam en een poosje weer de bovenliggende partij was.

Na een handsbal in het strafschopgebied van EFC kreeg Rik Strijbosch zelfs de uitgelezen kans om vanaf 11 meter de gelijkmaker binnen te schieten, maar die kans werd helaas niet benut. Daarna ging de wedstrijd gelijk op en kreeg RPC via Thimoty Aarts tien minuten voor tijd nog één hele grote kans, die helaas voor de groen – witten ook niet benut werd.

Daardoor ging de koploper iet wat geflatteerd met 3 punten aan de haal, waar er voor de gasten wel meer in had gezeten.

 

foto's Carla van Moll