Sparta'18 - RPC: 2 - 1 (1 - 0)

Gepubliceerd: 29 april 2018

Voor de tweede week op rij reisde RPC af naar een Limburgse uitwedstrijd en net als vorige week tegen sc Irene was bij deze wedstrijd niet echt meer van belang. Beide ploegen achtten zich wel veilig voor degradatie en beide ploegen maken naar boven toe ook weinig aanspraak op meer. Slechts de spreekwoordelijke eer stond tegen aanstaande de eeuweling op het spel.

Dat was voor rust onder een heerlijk zonnetje ook goed te merken. RPC was in de eerste 20 minuten voetballend de bovenliggende partij, zonder tot echt grote kansen te komen. De eerste de beste echte uitval van de gastheren was echter wel gevaarlijk, aangezien ze in één aanval twee maal de lat raakten.

Toch was het RPC dat de ban brak, want Sparta’18 kwam door een eigendoelpunt van Tijn van Vlerken op 1 – 0.

Na de rust begon Sparta’18 weer wat sterker, maar de thuisploeg bekwaamde zich heel erg in het om zeep helpen van de mooiste kansen. Langzaam aan speelde RPC zich (wederom technisch beter voetballend) in de wedstrijd en een schot van Sean Gilbert werd door Rick Wijnen dusdanig van richting veranderd dat de 1 – 1 het resultaat was.

Beide ploegen kregen nog wel wat mogelijkheden en beiden gingen er wat slordig mee om. Het was uiteindelijk Fofanah die namens Sparta’18 vlak voor tijd de 2 - 1