RPC - Wilhelmina Boys: 4 - 0 (1 - 0)

Gepubliceerd: 17 april 2018

Op de dag dat PSV zijn 24e titel pakte in een rechtstreeks duel tegen Ajax, speelden RPC en Wilhemina Boys hun wedstrijd, in goed overleg, anderhalf uur vroeger zodat iedereen toch nog op tijd kon genieten van de topper aan de Fredericklaan. De eerste twintig minuten golfde het spel wat gezapig heen en weer zonder echte hoogtepunten, maar bij de eerste de beste echt scherpe uitval kwam RPC via Alex van Hout op een 1 – 0 voorsprong.

Een voorsprong die overigens niet op het scorebord te bewonderen was, aangezien dat vanwege onderhoud niet in gebruik was. Daarna konden beide ploegen weinig brengen tot aan de rust. Na de rust was het verzet van de gasten wel verdwenen, na een tien minuten na rust gleed Wilhemina Boys aanvoerder Bart Meeske de 2 – 0 binnen. Guy van Merrienboer was wel meegelopen, maar de goal kwam toch echt op naam van de Bestse aanvoerder.

Met een voor hem kenmerkend afstandsschot schoot Noud Ackermans halfweg de tweede helft de 3 – 0 in de touwen. Het mooist werd tot het einde bewaard, toen Rick Wijnen een strakke voorzet van achter zijn standbeen bij de eerste paal binnen tikte. Na de 4 – 0 was er voor de gasten weinig eer meer te behalen en kon RPC met een tevreden gevoel de kleedkamer opzoeken. De ploeg begint met de week duidelijker en herkenbaarder te spelen en de resultaten zijn dan mooi meegenomen.