rksv Heeze - RPC: 1 - 1 (1 - 1)

Gepubliceerd: 09 april 2018

Na de zware uitwedstrijd tegen FC Eindhoven wachtte op deze zeer zonnige zondagmiddag nog een hele lastige uitwedstrijd tegen rksv Heeze. Heeze was de virtuele leider van de competitie (als ze een inhaalwedstrijd zouden winnen waren ze koploper), maar RPC toonde weinig ontzag voor de indrukwekkende opmars van de rood – groenen in 2018.

Met goed combinatievoetbal zette RPC vroeg druk en dat resulteerde in een vroege openingstreffer van Rick Wijnen die langzaam het net weer weet te vinden. Heeze zette daar vooral fysiek spel tegenover en zocht vaak de man – op – man duels op. Zo speelden de gastheren zich iets onder de druk uit en dat leverde halfweg de eerste helft de gelijkmaker op van Bart Beelen. RPC bleef de bovenliggende partij zonder dat het doelrijpe kansen voor een van de goals opleverde.

Hoogte – of dieptepunt in de eerste helft was een voorval met de vlagger van Heeze, die na een stevige overtreding op Rik Strijbosch provocerende opmerkingen maakte.

Na wat tumult werd alleen het slachtoffer Rik Strijbosch met een gele kaart bestraft. Na de rust domineerde RPC de wedstrijd wat resulteerde in een bal op de paal en een doelpunt van Solomon, dat echter op last van de dubieuze vlagger uit de eerste helft werd afgevlagd vanwege vermeend buitenspel. De scheidsrechter kon niet veel meer doen dan het advies van de vlagger overnemen en zo bewees deze beste man maar weer eens het statement dat “een goede vlagger ook punten pakt.” De warrig leidende scheidsrechter besloot toen ook om RPC trainer Goeran van den Heuvel weg te sturen nadat dat die had gevraagd waarom de goal werd afgekeurd. Heeze kon daar niet zoveel tegenover stellen en leed zo na zeven overwinningen op rij zijn eerste puntenverlies sinds tijden.