FC Eindhoven - RPC: 1 - 0 (0 - 0)

Gepubliceerd: 02 april 2018

Net als de heenwedstrijd werd de wedstrijd gespeeld onder leiding van een neutraal arbitraal trio. Dat is blijkbaar een standaard procedure als twee teams van hetzelfde sportpark tegen elkaar spelen en officieel valt zowel sportpark “De Wijde Blik” van FC Eindhoven aan de Velddoornweg als het sportpark van RPC aan de Aalsterweg onder de noemer Genneperparken. Vooraf stonden beide ploegen in punten gelijk en dat was het eerste half uur te merken. RPC speelde heel compact en ontregelde het blauw – witte spel aanzienlijk. Niet dat dit heel moeilijk was, want ook FC Eindhoven had voorzichtigheid hoog in het vaandel staan.

Na wat speldenprikjes over en weer was FC Eindhoven voor rust tweemaal levens gevaarlijk. Eerst tikte doelman Tom Verhoeven een afstandschot stijlvol over de lat en vlak voor rust stond hij ook op de goede plek om een strafschop van Eindhoven aanvoerder Bas de Haas te pakken. Of de strafschop nu zwak werd ingeschoten, of dat de RPC – doelman hem goed pakte maakte niets uit, want met een 0 – 0 ruststand konden beide ploegen wel leven.

Vlak na de rust kreeg Jordi van Meurs echter een levensgrote kans na wat misverstanden in de groen – witte verdediging. Deze kans werd dankbaar omgezet in een doelpunt. RPC wisselde daarna offensief en nam de regie in de wedstrijd over. Met name de rentree van Koen van Kemenade was na maanden blessureleed, met menige terugval, goed om te zien. Dat resulteerde in een aantal kansjes, maar de FC Eindhoven doelman stond net zo goed te keepen als Tom Verhoeven de laatste weken al doet.

Jammer dat de scheidsrechter een handsbal van FC Eindhoven in de eigen 16 meter over het hoofd zag, want mogelijk had de bijbehorende strafschop nog voor een verdiende gelijkmaker gezorgd. Zodoende ging het spreekwoord “moge de beste winnen”, deze middag niet op. Beide ploegen speelden goed en om te winnen, maar waren zo goed in evenwicht dat een gelijkspel de verhoudingen op het veld beter hadden weergegeven.