RPC 1 - sv Blerick 1: 2 - 0 (2 - 0)

Gepubliceerd: 25 maart 2018

In verband met de Venloop 2018 (en hardloop evenement vergelijkbaar met de marathon van Eindhoven), was op verzoek van hekkensluiter sv Blerick de wedstrijd verplaatst naar zaterdagavond. Met wat mailen en bellen over en weer kon de wedstrijd toch op het hoofdveld gespeeld worden en was deze net afgelopen voor het echt donker werd.

Na twee nederlagen op rij (zonder te scoren) was RPC op zoek naar eerherstel en de gasten uit Blerick waren bereid om in het kader van lijfsbehoud voor elke meter te knokken. Dat leverde een eerste helft op met wat zenuwachtig aftasten, al was RPC daar wel wat doortastender in. Na een dik half uur werd de ban gebroken door Rik Strijbosch die met een beheerste diagonale schuiver voor 1 – 0 zorgde. Blerick probeerde daarna wel een paar keer gevaarlijk te counteren maar Tom Verhoeven stond als sluitpost Limburgs succes in de weg.

Op slag van Rust verdubbelde Rick Wijnen vanaf de penaltystip de score na een overtreding op hem zelf.

Na de rust zette RPC nog even aan, wat resulteerde in een schot van Bart Sontag op de lat. Daarna namen de gasten de regie over en was het vooral aan wederom goed keeperswerk van Tom Verhoeven te danken dat RPC de nul hield en weer 3 punten aan het totaal kon toevoegen.