RPC 1 - Marvilde 1: 0 - 2 (0 - 2)

Gepubliceerd: 14 maart 2018

De eerste wedstrijd onder leiding van de nieuwe trainer was tegen Marvilde. Bij Marvilde en RPC samen staan meerdere spelers op het veld die het tenue van beide verengingen hebben gedragen. Dat geeft altijd wat animositeit op het veld, zoals Lucas daags van te voren in het Eindhovens Dagblad al voorspelde, dat een scheidsrechter zou moeten kunnen aanvoelen.

Dat was in dat geval niet aan de orde, want als je een wedstrijd met 8 gele kaarten afsluit, dan vermoed je een enorme schoppartij, maar daar was absoluut niets van te zien. Sterker zelfs de eerste helft oogde als een gezapig potje voetbal dat weinig om het lijf had, tot Marvilde uit het niets, iets over het half uur, een volledig onterechte vrijetrap mocht nemen aan de zijkant van het strafschopgebied. Ook al was de vrije rap onterecht, de uitvoering van Marvilde was prima en de reactie van RPC matig. Dat leverde dus via Tommy van de Wiel de 0 – 1 op. Vlak daarna werd scoorde dezelfde Tommy van de Wiel ook nog vanuit een slecht verdedigde corner en zodoende gaf RPC in 5 minuten de wedstrijd vanuit standaardsituaties weg.

Na de rust trok RPC met enkele offensieve wissel fel van ten strijde, maar het ontbrak aan vernuft in de voorhoede om de blauwe defensie ook maar enigszins aan het wankelen te brengen.

De spaarzame uitvallen van Marvilde, dat met die 0 – 2 stand op het scorebord rustig achterover leunde, waren vele malen gevaarlijker, maar ook daar werd niet uit gescoord. De grootste kans was er in blessuretijd toen Marvilde nog een strafschop mocht nemen, via Murtaza Nawabi, maar die werd bekwaam door Tom Verhoeven gestopt zodat de 0 – 2 ruststand ook meteen de eindstand was.