RPC 1 - Someren 1: 0 - 1 (0 - 0)

Gepubliceerd: 25 februari 2018

Na een bewogen week stond op zondag de wedstrijd van RPC tegen koploper Someren op het programma. Onder toeziend oog van de scheidende en toekomstige trainer, die broederlijk naast elkaar stonden, speelde RPC onder leiding van interim-coach Marcel vd Weijden een hele goede eerste helft waarin Someren voortdurend onder druk werd gezet. Dat leverde meerderel kansen op, maar geen doelpunten.

Na de rust was er een vergelijkbaar spelbeeld en in niets was te zien dat Someren de koploper was en RPC opkrabbelt na een lastige start in 2018. Nadat in de 57e minuut onfortuinlijk de 1 – 0 van Solomon wegens een duwfout werd afgekeurd, scoorde Someren in de 82e minuut uit de eerste de beste grote kans wel via Thijs Cortenbach.

Daarna werd er ook nog een goal van Someren afgekeurd. In de slotfase was er een opstootje tussen Salim Zeroual van Someren en Tijn van Vlerken van RPC, wat de laatste met een rode kaart moest bekopen. Het slotakkoord was met 10 man voor RPC, maar diep in blessuretijd stond de paal de verdiende gelijkmaker in de weg.