RPC 1 – EFC 1: 4 - 3 (2 - 2)

Gepubliceerd: 09 oktober 2017

EFC kwam als koploper naar de Aalsterweg, maar RPC liet zien dat ze ook niet voor spek-en-bonen mee wilden doen. Nadat Rik Strijbosch eerst nog een riante kans op 1 – 0 miste, scoorde hij even later die openingsgoal wel. Kort daarna, binnen een dik kwartier, scoorde Rick Wijnen vanaf de penaltystip ook al de 2 – 0 en gingen de groen- witten er eens goed voor zitten.

EFC drong stevig aan en kwam via Rob Verstappen terug op 2 – 1 na een mooi uitgespeelde aanval. In de verder gelijk opgaande wedstrijd kreeg EFC in de blessuretijd van de eerste helft ook een strafschop en wederom Rob Verstappen schoot de gasten naar een 2 – 2 ruststand.

Na de rust kwam EFC aanvankelijk beter uit de kleedkamer en de ploeg uit Eersel kwam op 2 – 3 door Jesse van Gerwen, al zat aan dat doelpunt wel een fors buitenspelluchtje. Om onbegrijpelijke reden zakte EFC toen steeds verder in en liet het spel aan RPC. Daar wisten de gastheren wel raad mee en de 3 – 3 van Vincent Rovers kwam niet eens meer onverwacht.

Uiteindelijk trok RPC zelfs aan het langste eind door een intikker van Solomon. Dat was een persoonlijke triomf voor hem als matchwinner, want Solomon kreeg deze middag meer trappen en schoppen van de tegenstander dan doelrijpe kansen.