NWC 1 – RPC 1: 2 - 0 (1 - 0)

Gepubliceerd: 24 september 2017

Na een matige oefencampagne en bekerserie kon bij de uitwedstrijd in Asten, tegen NWC, het seizoen op een zonnige herfstdag echt beginnen. RPC miste een aantal spelers door blessures, buitenlandse stages en vakanties en dus keerde Lukas Erens op zijn 40e okselfit terug in het elftal, hij kreeg daarmee ook meteen de aanvoerdersband om, aangezien de vaste aanvoerder Joris vd Steen geblesseerd aan de kant begon.

De overige elf werden ook nog eens aangevuld met een aantal A1 spelers.

Voor de rust was het nauwelijks merkbaar dat RPC niet met zijn voltallige team aantrad, want de ploeg hield keurig gelijke tred met de gastheren. Daardoor was het vrij onverwacht dat NWC in de 35e minuut de leiding nam via Teun van Erp.

Na de rust verwachtte men een offensief en fel RPC, maar niets was minder waar. NWC werd sterker en sterker en de groen – witten keken vooral toe. Echte kansen leverde het pressiespel van NWC ook weer niet op, maar de ploeg kwam toch op 2 – 0 via een (gemakkelijk?) gegeven strafschop, die Jeroen van Deursen keurig binnenschoot.

RPC kwam niet verder dan een, wegens terecht buitenspel, afgekeurde goal en vrije schietkans die voor een nagenoeg leeg doel werd over gemaaid. NWC daarentegen kwam er nog wel een paar keer gevaarlijk uit, maar doelman Tom Verhoeven behoedde RPC voor groter leed.