Samenwerking RPC en FC Eindhoven AV

Gepubliceerd: 18 juli 2017

RPC en FC Eindhoven AV vormen gezamenlijke teams MO15 en MO17.

In het seizoen 2017/18 gaat de meidenafdeling van RPC samenwerken met de meidenafdeling van FC Eindhoven AV. Praktisch houdt dat in dat er twee gezamenlijke teams worden geformeerd die meedoen in de KNVB competitie. Het gaat om de MO17-1 en de MO15-1. We hebben ervoor gekozen om deze twee gezamenlijke teams onder de vlag van RPC in te schrijven. 

Dit is voor zowel RPC, FC Eindhoven AV. als alle betrokken meiden en ouders natuurlijk even wennen. Maar beide verenigingen denken dat dit een goede stap voorwaarts is, en we hopen dat jullie hier ook op een positieve manier naar kijken.

 

Waarom een samenwerking?

Er zijn (nog steeds) te weinig meiden die voetballen. Weliswaar groeit het aantal voetballende meiden snel (zeker bij de pupillen), maar het aantal is zeker bij de oudere meiden net iets te weinig om makkelijk teams te formeren. RPC en FC Eindhoven AV zijn elkaars directe buren en door twee gezamenlijke teams te formeren, kunnen we een duurzame oplossing voor het seizoen 2017/18 aanbieden. Deze samenwerking geldt voor één seizoen. Daarna wordt de samenwerking geëvalueerd en bekijken we of deze moet worden voortgezet en/of mogelijk zelfs uitgebreid.

 

Hoe ziet de samenwerking eruit?

De meiden die vallen onder de twee gezamenlijke teams trainen op het complex van FC Eindhoven AV. Trainers zijn afkomstig van zowel RPC als FC Eindhoven AV. De thuiswedstrijden worden gespeeld bij RPC en in de tenue's van RPC.

 

Van welke club ben ik dan lid?

Je blijft gewoon lid van je eigen vereniging (RPC of FC Eindhoven AV) en betaalt daar je contributie. We verwachten dat je je houdt aan de huisregels van beide verenigingen. In principe zijn de meiden van deze gemeenschappelijke teams welkom bij elkaars activiteiten.

 

Mag ik ook meedoen bij andere teams als ik word ingedeeld bij het gemeenschappelijke team?

Als speelster van FC Eindhoven AV, mag je gewoon meedoen (als dat nodig is) bij de andere teams van FC Eindhoven AV. Je kunt echter niet meedoen bij teams van RPC (m.u.v. het gemeenschappelijke team). Voor speelsters van RPC geldt uiteraard hetzelfde.

 

Waar wordt er getraind?

Er wordt getraind bij FC Eindhoven AV. De intentie is dat alle meidenteams gelijktijdig (of na elkaar) trainen, tweemaal per week.

 

Wie worden de trainers en begeleiders van de teams?

RPC en FC Eindhoven AV bepalen gezamenlijk wie de teams gaat trainen, coachen en begeleiden. Uiteraard is de inbreng van ouders daarbij ook belangrijk. Binnen de groep ouders zoeken we ook iemand die de teams kan coachen en begeleiden.

 

Hoe lang is de indeling geldig?

De teams zijn inmiddels samengesteld. We plaatsen die zsm op de website. Er staan ook speelsters op die maar incidenteel meespelen, deze zijn allen afkomstig van FC Eindhoven AV en moeten ook nu al opgegeven worden. Deze geldt voor het hele seizoen 2017/18, maar tijdens de winterstop kunnen er aanpassingen plaatsvinden, mocht dit nodig zijn.

 

Mochten er nog vragen zijn, neem dan gerust contact met mij op.

Frank Verberne (RPC) : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

mede namens Henry Neijhorst van FC Eindhoven AV